Menu Duvel On Tour

MENU
NL FR

VZW DE SCHAKEL

Waar armen het woord nemen

Duvel on tour ondersteunt de schakel met nieuwe fietsen die de schakel gratis ter beschikking zal stellen.
Zo willen we samen de mobiliteit verbeteren.

De Schakel in Puurs is een vereniging waar mensen in armoede samen met vrijwilligers werken tegen armoede en sociale uitsluiting.

Ontmoeting en solidariteit vormen de rode draad doorheen de werking. En dit al meer dan 20 jaar. In De Schakel werken meer dan 60 vrijwilligers, waarvan ongeveer de helft mensen in armoede en kwetsbare mensen, en 1 deeltijdse medewerker. Je vindt ons in de Stationsstraat in Puurs, maar we richten ons op de volledige regio Klein-Brabant. Iedereen is welkom! De Schakel wil in de eerste plaats een ‘warme’ plek zijn, waar mensen tot rust kunnen komen, zonder vooroordelen en veroordelen.

Je kan terecht in ons kringloopwinkeltje voor tweedehandskledij en in onze ontmoetingsruimte. We organiseren ook heel wat culturele activiteiten (theater, film, samen naar de bib), ontspanningsmomenten (hobbyclubje, daguitstappen en een vakantie aan zee) en vormingen (van ‘Gezond en budgetvriendelijk koken’, over ‘Schuldpreventie’, tot ‘Computercoaching’). Ons doel is steeds om meer kansen te creëren voor mensen.

Elke donderdagmiddag kan iedereen bij ons terecht voor boterhammen en verse soep voor 1 euro.

Sinds 2008 werken wij ook aan structurele armoedebestrijding. We proberen zichtbaar te maken welke zaken moeilijk gaan voor mensen in armoede en deze zaken ook aan te pakken, samen met diensten en beleid. De voorbije jaren werkten we vooral rond de thema’s ‘cultuur- en vrijetijdsparticipatie’, ‘mobiliteit en vervoersarmoede’, rond het thema ‘toegankelijke bib’ en rond ‘dienstverlening’.

Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen!

Wil je daar samen met De Schakel werk van maken, maak dan snel een afspraak.

Contacteer Marleen Van den Mooter, coördinator, 0476/63.23.46, m.vdmooter@gmail.com
of Chris Van de Vreken, themawerker, 03/899 40 32, deschakel.puurs@edpnet.be

Of kom gewoon eens langs in de Stationsstraat 1 te Puurs.
Maandag: 13.00 u - 16.00 u
Woensdag: 13.00 u – 16.00 u
Donderdag: 09.00 u – 12.00 u
Zaterdag: 09.30 u – 12.00 u