MENU
NL FR

WAPPER

We zien je graag sporten

Wapper vzw is een club die G-sport mogelijk maakt voor personen met een motorische beperking en dit zowel recreatief als competitief...
Personen met een motorische handicap kunnen bij Wapper verschillende sporten beoefenen zoals: atletiek, boccia, rolstoelbasket, rolstoelrugby, tafeltennis, rolstoeltennis, voetbal en zwemmen. De trainingen en competities worden door erkende trainers en monitors begeleid. Sporters van alle leeftijden zijn welkom, maar Wapper heeft veel aandacht voor de kinderen en jongeren. Wapper maakt geen onderscheid in afkomst, religie of de maatschappelijke situatie van haar leden.

Sporters met een motorische handicap hebben meestal aangepast materiaal nodig om hun sport te kunnen beoefenen. Zo bv. zal voor de meeste rolstoelsporten steeds een speciale, aangepaste rolstoel nodig zijn. Deze extra hulpmiddelen zijn meestal zeer duur, wat meteen voor de meeste beginnende atleten een grote drempel betekent om met hun sport te starten. Zij of hun ouders hebben meestal niet de middelen om zich dergelijke dure extra hulpmiddelen aan te schaffen. Deze hulpmiddelen zijn ook steeds op maat gemaakt. Dat betekent dat deze bij kinderen moeten meegroeien met het kind. Wat weeral extra kosten met zich meebrengt.
Mensen met een beperking hebben daarenboven ook veel extra kosten zoals medicatie, vervoerskosten, aanpassingen allerlei in huis, hulp in het huishouden, enz. Terwijl vaak hun inkomen erg beperkt is.

Duvel on Tour schenkt € 5.000 aan vzw Wapper

Sport is een uitstekend middel voor maatschappelijke integratie. Op voorwaarde natuurlijk dat de toegang tot de sport voor mensen met een beperking gefaciliteerd wordt.

Wapper wil hierin het verschil maken en naast haar aanbod van verschillende sporten, de drempel naar het sporten voor personen met een beperking zo klein mogelijk maken. Dat doet Wapper door aangepast materiaal ter beschikking te stellen van haar leden en alle extra kosten zo laag mogelijk te houden. Mensen die pas met een handicap geconfronteerd worden hebben vaak veel vragen naar wetgeving, tegemoetkomingen of het leven met een beperking. Ook hier vervult Wapper een belangrijke rol, door waar mogelijk, haar leden te informeren of door te verwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners.

Wapper is voor 100 % een club van en door vrijwilligers. Mensen met en zonder een beperking die samen personen met een beperking stimuleren en motiveren om te sporten. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen kosten zijn om dit alles mogelijk te maken. Vandaar dat Wapper steeds op zoek is naar medestanders, partners, die het sportief en sociaal engagement van Wapper mee mogelijk willen maken.

Elke deelnemer aan het fietsevenement "Duvel on Tour" kan een vrijwillige bijdrage leveren aan het goede doel. Bij de inschrijving kan elke deelnemer ook een vrije bijdrage schenken. Los van het totaal geschonken bedrag engageert Duvel on Tour zich de financiële noden van de leden van Wapper te ondersteunen met een cheque ter waarde van 5.000 €.